Biomangfold Landbruk drives av to venner som bor på Ringerike og er overgjennomsnittlig glad i jordhelse, levende kompost og kretsløplandbruk. Organisasjonen vår ble formelt etablert i 2021 med et ikke-profittdrevet formål om å utprøve og gi veiledning i regenerative og bærekraftige løsninger i landbruk, med særlig fokus på biologisk mangfold over og under bakken. Vi utfører eksperimenter, prosjekter og kurs, og vi henter inspirasjon fra blant annet Dr. Christine Jones, John Kempf, Helen Atthowe, Dr. David Johnson og Joel Williams.
Kalligrafi av Zen-mester Thich Nhat Hanh
Dayton (til venstre) og Johan (til høyre)
Johan er økologisk andelsbonde og driver Vestern andelslandbruk . Han jobber også som gårdsarbeider på Viker Gård, og har tidligere jobbet for Fylkesmannen Buskerud med kartlegging av andelslandbruk i regionen. Johan har en mastergrad i agroøkologi og flere års erfaring med utprøving av jordhelsetiltak for grønnsaksproduksjon. Johan har tatt videreutdanning fra Cornell University i jordhelsevurderinger.
Dayton har 10 års arbeidserfaring som prosjektleder i Oslo kommune og ett år i NLR Østafjells. Han har en mastergrad i miljøvitenskap og har videreutdanning i jordøkologi fra Dr. Elaine Ingham, regenerativt landbruk fra California State University og helhetlig forvaltning fra Savory Institute. Dayton har tatt videreutdanning fra Cornell University i jordhelsevurderinger.
Vi etterstreber å ta i bruk rammeverket helthetlig forvaltning (holisitic management) i drift av organisasjonen. For å lære mer om rammeverket, besøk nettsiden til Regenerativt Norge eller Savory-nettverket.
Biomangfold Landbruk skal utprøve og utvikle regenerative og lokale kretsløpsbaserte løsninger for landbruket, med særlig fokus på biologisk mangfold over og under bakken, og spre denne kunnskapen videre i landbrukssektoren.
Vi bidrar til et paradigmeskifte i landbruket, hvor mennesker kan drive jordbruk på lag med naturen.
Vi utvikler kontinuerlig vår kompetanse ved å sette ut i live den vitenskapelige kunnskapen om jordhelse-prinsippene.
Gjennom våre eksperimenter søker vi å forstå naturens prosesser, som igjen hjelper oss å samarbeide og styrke vår ydmykhet overfor naturen.
Erfaringen og forståelsen vi bygger opp gir oss trygghet til å dele denne kunnskapen og det vi produserer.
Vi setter pris på å jobbe sammen og vi har en god balanse mellom jobb og fritid.
Organisasjonens virksomhet tilpasses vår livssituasjon, og kan både vokse og reduseres. Som et minimum skal vi levere det vi har forpliktet oss til.
Virksomhetene i organisasjonen er forsøksprosjekter og undervisning.
(Hvordan må vi oppfører oss for å ta vare på hverandre og mennesker i vår ressursbase?)
Vi viser at vi er ydmyke ved å være åpen for andre meninger og tør å si at vi ikke vet
Vi har åpen og ærlig kommunikasjon om våre behov, og vi tar ingenting for gitt
Når vi samarbeider med andre, skal vi avklare forventninger
Vi er pålitelige og tydelige - vi gjør det vi sier vi skal gjøre
Vi er oppfattet som autentisk og dedikert til formålserklæringen ved å være generøse med å dele kunnskap og erfaring
Vi setter av tid til å sjekke inn med hverandre
Vi er flink til å planlegge og ha god tidsstyring
(Hvordan må naturen fungere hvis livskvaliteten vi ønsker oss skal bli opprettholdt i mange generasjoner fram i tid?)
Livskraftige økosystemer
Abundance - see it, feel it, know it